Porovnání technologií

IMAGEGLASS není Lacobel

Rozdíl mezi skly Lacobel a IMAGEGLASS určuje použití odlišných výrobních technologií: tzn. různé typy barev odlišného složení, odlišný způsob potisku při rozdílných teplotách. Lacobel je určen výhradně pro aplikace v interiéru. Sklo IMAGEGLASS potištěné keramickou (anorganickou) barvou zvlášť vynikne v exteriéru a běžně se používá v interiérech.

Zatímco Lacobel je vyroben v jednobarevných dekorech, IMAGEGLASS je možné vyrobit v libovolném dekoru –  tedy v jednobarevném provedení, s barevným přechodem, různou hustotou krytí nebo jako reprodukci vektorového či  bitmapového obrazu (při rozlišení 800 dpi ve fotografické kvalitě). Technologii IMAGEGLASS lze aplikovat i oboustranně. IMAGEGLASS zkrátka nabízí větší prostor pro kreativitu, vyšší odolnost a delší životnost, širší možnosti využití.    

IMAGEGLASS je obchodní značkou firmy Frajt. Potiskovány mohou být skla s tloušťkou 4 – 19 mm standardně do plochy 1600 x 3000 mm, nadrozměr je vyráběn zakázkově. Každé sklo opatřené technologií IMAGGLASS získává vlastnosti bezpečnostního skla při průchodu kalící pecí.

Lacobel je obchodní značka plošně barveného skla výrobce AGC. Jedná se o čiré plavené sklo (float) pokryté z jedné strany barevným neprůhledným lakem. Základní kolekce obsahuje cca 10 – 20 dekorů, další odstíny jsou vyráběny za příplatek na zakázku. Sklo Lacobel ve verzi SAFE+ je podlepeno bezpečnostní fólií.

IMAGEGLASS není Grafosklo

Sklo obecně opatřené „grafickým dekorem“ je často nazýváno jako tzv. „Grafosklo“. Je vyráběno obvykle ve formě jedné vrstvy skla. Často se používá jako obklad stěn v interiéru. Bezpečnostní fólie potištěná grafickým motivem se za vysokých teplot zalaminuje k jedné skleněné desce. (Takže nálepka na skle). Fólie však nenahradí keramický tisk IMAGEGLASS zejména z pohledu užitných vlastností – životnosti, odolnosti.