Spolupráce s mladými designéry

Studenti třetího a čtvrtého ročníku SUPŠ v Uherském Hradišti navštívili výrobu Frajt IMAGE GLASS v Kroměříži. Měli příležitost seznámit se s možnostmi digitálního tisku na sklo a nahlédnout do výrobní praxe.

„Z původně běžné školní praxe či exkurze se stalo příjemné překvapení pro studenty“, uvedl Pavel Baran, vedoucí prodeje Frajt. Doplňuje: „Sklo je krásný materiál. Moderní výroba jako je naše, kreativní lidi vždy zaujme. Návštěvník podvědomě očekává tradiční provoz sklářských pecí. Ale IMAGE GLASS reprezentují špičkové digitální technologie, čisté a klimatizované výrobní prostory“.

Studenti rychle pochopili příležitosti, které keramický tisk na sklo nabízí a dostali prostor pro přípravu návrhů skleněných fasád. Do přípravy návrhů se jich zapojili téměř čtyři desítky. Roman Panáček, vedoucí výroby IMAGE GLASS, vysvětluje: „Spolupráce se SUPŠ je pro nás přínosná. Nabízí nezatížený a úplně odlišný pohled na design skla“. Panáček dodává: „Naše výroba je unikátní. Proto musíme talenty aktivně hledat a vychovávat, podporovat“.

Řadu studentských návrhů aktuálně vzorkujeme a připravujeme pro vystavení či další rozpracování.