Ručně malované sklo

Průmyslovou výrobu potištěného skla IMAGE GLASS ideálně doplňují ručně malované motivy zkušených designérů. Proto jsme navázali užší spolupráci s libereckým ateliérem EVANS ATELIER.

„Využíváme unikátní způsob malby, který jsme rozvinuli na principu tzv. historické podmalby. Jedná se o postupné lazurování, vrstvení barev. Díky jejich překrývání a prolínání vzniká neopakovatelný prostorový efekt. Malba je pak finálně zatavena v peci, čímž dosáhneme trvanlivosti a odolnosti.“, říká Jana Klapková, Head of Sales prodeje EVANS ATELIER.

EVANS maluje sklo v ploše, ale dekoruje i prostorové artefakty, především stolní a nástěnné dekorace, svícny, vázy, umývadla a další.

„Malý tým několika kreativních lidí dokáže velké věci.“ dodává Pavel Baran, Head of Sales firmy Frajt IMAGE GLASS. „Zatímco naše výroba pokrývá doslova velké plochy, designeři EVANS ATELIER se zaměřují především na detaily. V kombinaci můžeme nabízet výrobu malých produktových sérií: například unikátních skleněných obkladů a interiérových doplňků“.

Od ledna 2022 trvale vystavujeme malé kolekce produktů EVANS ATELIER přímo v prostorách firmy Frajt v Kroměříži.